Project Hessdalen logo
HESSDALEN
Holtålen kommune
Landskapsbilder
Kart
Overnatting
Omvisning/Guidetur
Reisebeskrivelse
3D kart
 
FENOMENET
Bilder
Filmer
Utseende
Observasjoner siste år
Observasjoner tidligere år
Teorier
 
PROSJEKTET
Siste nytt
Artikler
Rapport fra 1984
Prosjektets historie
Foredrag
Prosjektet i TV
   ... radio
   ... aviser
   ... tidsskrifter
 
MÅLESTASJONEN
Live TV - cam1
Live TV - cam2 (NW)
Live TV - cam3 (SW)

Live radar

Alarmer

Bilder 2022
Bilder 2021
Bilder 2020
Bilder 2019
Bilder 2018
Bilder 2017
Bilder 2016
Bilder 2015
Bilder 2014
Bilder 2013
Bilder 2011
Bilder 2003
Bilder 2002
Bilder 2001
Bilder 2000
Bilder 1999
Bilder 1998

GCP

Været
Været på Skarvan

Flytrafikk

Teknisk beskrivelse
Lokalisering

 
PERSONER
Studentgrupper
Studentrapporter
 
ANNET
Bli sponsor
Linker
 
Antall treff på denne web
Tilbake til startsiden
 
   

Observasjon 23 August 1983


Fredag 23.August, kjørte Leif Havik en tur til Hessdalen. Det var tidlig på ettermiddagen da han svingte inn seterveien som går innover til Øyungen, ved Vårhus. Leif parkerte bilen nedenfor Fjellbekkhøga. Det var svak vind og høstlig kjølig. Leif hadde pakket ryggsekken for tur, og gikk opp langs bekken, mot toppen på Fjellbekkhøgda. På vei opp møtte han en sportfisker som var på vei ned fra fjellet. Etter en kort pause på toppen, fortsatte Leif videre innover mot Måstjønnskarven. Det var for langt for å kunne gå dit idag, så han stoppet ved en kjempestor sten inne på vidda. Leif satta seg ned på mosen, og brukte den kjempestore stenen som ryggstøtte. Han så på det fantastiske fargespillet i refleksene fra de utallige små vannene innover floene. Det var noen skydotter som drev forbi. Det var merkelig stille, ikke en lyd eller et lite vindpust der han satt.

Tegning av observasjon 23 August 1983

Over ser du tegningen som Leif Havik laget.

Til høyre ser du et kart som viser hvor Leif Havik var da han gjorde observasjonen.

Kart som viser hvor Leif Havik var da han fikk observasjonen den 23 August 1983

Mens Leif satt der fikk han plutselig en trykkende følelse av å være iakttatt. Det ble en trykkende stemning, og han snudde seg rundt for å se om det var noe i nærheten. Det var ingenting å se, så han slo det bort ved å tenke på at det sikkert bare var en innbildning. Akkurat da så han et sølvblankt objekt som langsomt ut gled ut av en usynlig portal på himmelen. Avstanden var umulig å beregne, men det var "nære" nok til at han kunne se detaljene i skroget. Det så ut som en flykropp uten vinger, og det var tydelig satt sammen av plater. Selvom det glinset i sølvfarge, var det partier som var som sotfarget glass, spesiellt under foran. Hele skroget kom etterhvert tilsyne, og det stanset.

Under hele denne fasen kjente Leif en prikkende følelse i armer og ben, og han var "tung" i hodet. Det var en ubehagelig følelse, og det som om "noe" fratok Leif hans vilje. Noe fornuftsmessig sa til ham at han skulle flykte derifra, mens noe annet "låste" ham til mosen der han satt. Leif følte en intens høyfrekvent pipelyd inni hodet, og det var et ubehagelig press i pannen.

Leif forklarer videre: "Et svakt reflekterende skinn, muligens lys, vandret blafrende langs siden av skroget. Det var noe ubestemmelig ullent belegg, som mest minnet om lys, eller snarere opplyst røk. Det kjentes plutselig som om hodet ville sprenges, og det var en ubeskrivelig smerte ved tinningene. Deretter vet jeg egentlig ikke hva som skjedde. Det neste jeg minnes var at jeg satt og kikket utover det stenete landskapet, og at jeg forundret meg over at det hadde blitt så fort mørkt. Nå var det ingen smerte i hodet, og den vingeløse flykroppen var borte. Jeg måtte sortere tankene, og lente meg godt mot stenen og rullet en sigarett. Da var det som om en båndspiller startet, og en myndig og klar røst begynte å tale. Det ble ramset opp den ene leksen etter den andre. Etter en stund stanset "båndspilleren". Jeg kjente plutselig at nå ville jeg hjem. Sekken ble tatt på, og farten var høy på tilbaketuren til bilen. "


Copyright ©2000 Project Hessdalen. Ansvarlig webmaster : Erling Strand.
Alle henvendelser om denne tjenesten rettes til Webmaster
Sist oppdatert 07 May 2002 15:48:57.

eng-flagg